Mölndal stad gör julljust

I år hjälper vi på KSE Mölndal stad i vintermörkret med lite julbelysning. Rondellen vid Lackarebäcksmotet med blått gräs (som nu är under snön) belyser vi med blått ljus. Det blåa ljuset på den vita snön gör att rondellen behåller sin karaktär även vintertid.

Vid foten av kullen vid Mölndalsbro belyser vi ett kluster av granar. Vi har valt att belysa dem med extremt olika färgtemperatur från två olika håll, 7 000K från norr och 4 200K från söder. Ett märkligt fenomen uppträder när man använder ett kallt ljus och sätter det i ”läsida” om ett ändå kallare ljus. En slags svart-vit känsla alla filmen Casablanca uppstår när färgtemperaturerna möts i nervändarna.

Åk gärna förbi och titta och känn efter på plats.

Visa KSEs karta på en större karta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>