Studiebesök hos Creative Technology i Tyskland

I onsdags åkte vi tillsammans med Saabs marknads- och informationsavdelning och besökte CT Germany, Creative Technology i Nürtingen, Tyskland. CT ville visa de senaste inom 3D med såväl ljud och bild som produktionsutrustning.

Vi lyssnade på Meyer Sounds’s Constellation accoustic system tillsammans med D-Mitris digitala plattform kopplat till ca 40 högtalare i CT’s 800 kvm stora demolokal. Systemet gav en extremt jämn ljudbild i hela lokalen med fullständiga möjligheter att placera ljudet var som helst i rummet. Det coolaste med systemet var möjlighet att använda en funktion som de kallade VoiceLift. Med detta system var det möjligt att tala förstärkt var som helst i lokalen utan mygga eller headset. Det lät förvånansvärt bra. Tänk er – inga mer påmyggningar, inget mer strul med trådlösa frekvenser. Detta är inte hela sanningen men man fick en försmak av vad framtiden kommer att erbjuda.

CT hade satt upp en komplett Live 3D produktionsutrustning. De visade en (för att vara 3D) ganska kompakt trådlös 3D-kamera med tillhörande steadycam. Det var lärorikt och intressant att se hur komplicerat och annorlunda det är att producera en live 3D TV-produktion.

Vi fick se 3D på tre olika LED skärmar. Det är imponerande att se skärpan och bildkvalitén i Barcos NX 4, här med aktiv 3D. Som jämförelse visades även aktiv 3D på en mindre högupplöst Winvision 9375 LED vägg. Passiv 3D visades på en Lighthouse R4, detta gav halv upplösning då varannan pixel var vertikal och övriga var horisontell polarisation.

Vi bjöds på traditionell tysk mat, innan vi blev skjutsade till Stuttgarts flygplats för att åka hem till Göteborg igen efter en mycket trevlig och lärorik dag

Tack CT Germany!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>