Total teknisk lösning för Saab vårsalong

Under helgen har vi byggt bilmässa, Saab vårsalong på Factory Nackastrand i Stockholm.

Under två intensiva, korta dagar byggde vi upp all teknik tillsammans med erfaren personal från marknadsavdelningen på Saab samt lokala riggare och tekniker.

Det blev en okonventionell setup. De för bilutställning normala vita nästan pianolackade väggarna fick ge vika för den gamla fabriksmiljö vi var i. Med en ”sarg” om ca 3m byggdes en monter yta upp med luft mellan ett fåtal väggmoduler och originallokal.

Stor vikt lades vid punktmarkering av 13 bilar ur Saab samtida produktion likväl som några kultklassiker, som den första Saab 900 cabriolet samt den klassiska 7-sitsiga Saab 95. Självklart fanns även den nya konceptbilen Saab PhoeniX Concept där för att visa Saabs framtida kurs.

En stor mängd projektionsytor i extremt brett bildformat (inte 16/9 utan 15×5.4) kommunicerade Saab:s varumärke och värderingar.

Vi byggde en bankettdel likväl som en biosittning (med ljusstark projektor och PA/ljudanläggning) för presskonferens och dragningar för blandad publik.

Bestående minne från jobbet är den sköna mix av kompetenser och personligheter som vi ur tekniska perspektiv dragit ihop. Från KSE fanns Kevin, Dan, Ola och undertecknad på plats.

För att få den där extra tryggheten i jobbet hade vi med oss Olof Bull från Iscen Göteborg. En så gott som komplett riggare/tekniker som kopplar och justerar allt med sladd och hänger upp allt som inte sprattlar för mycket med säkerhet och stil. Stor kred till Per Blombergsson på Iscen som vände varje sten för att tillmötesgå vår personbokning av Bull!

Vår ansvariga lokala ljustekniker, Janne Pettersson hade satt ihop ett gäng extremt erfarna ljussnokar som gjorde livet enkelt och gav oss den skärpa vi behövde för att lösa uppgiften.

Kvar i Stockholm sitter Kevin, Dan och Janne till söndag i många och långa presentationer, seminarie, rundvandring, visningar och körningar.

/Adrian Qvarnström

Uppdragsgivare:

Saab Automobile

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>