Tryggare byggare – en trailerturné

I december 2010 startade vi arbetet med en lastbilstrailer för Ramirent. Vi installerade ljudteknik, ljusteknik, bildskärmar och datorer för en trailerturné. “Tryggare byggare” som projektet kallas kommer att resa runt i Sverige de närmaste två åren.

Syftet med turnén är utbildning om arbetsrisker i byggbranschen och hur man kan förebygga dessa genom användande av rätt sorts hjälpmedel, maskiner och skyddsutrustning.

Besökarna möts av en filmvisning på ungefär fem minuter i en biosalong. Sen går de vidare till en upplevelsedel med fem touchscreens som innehåller bland annat quiz och information om arbetsrisker samt metoder, verktyg och åtgärder.

I biosalongen installerade vi tre samkörda 55” slimframe-bildskärmar som tillsammans bildar en ultra widescreen. En kraftfull 5.1 surroundanläggning ackompanjerar skärmarna. Ljuset i biosalongen är automatiskt och dimmar ner när filmen startar samt dimmar upp när filmen slutar.

I upplevelsedelen installerade vi fem 22” touchscreens med tillhörande datorer samt ett trevligt miljöljus.

Är du intresserad av arbetarskydd i byggbranschen besök gärna http://www.tryggarebyggare.se/

Samarbetspartners i projektet:
Larema
Pong
Greatwork

Uppdragsgivare:
Ramirent

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>