Midsommar med munkarna i Jonsered

Bröderna i Jonsereds fransiskanerkloster anordnar varje år ett stort midsommarfirande. KSE har åtminstone de senaste tio åren stött klostrets verksamhet på olika sätt. Bland annat genom att ta hand om ljudtekniken under midsommarfirandet. Intäkterna från alla de olika serveringar, varustånd och aktiviteter som erbjuds de tusentals besökarna går till ungdomsverksamhet och välgörenhet. 2009 skänktes 55 000 kronor till att sjukförsäkra barn i Kenya.

Vi på KSE är bland hundratals personer som arbetar ideellt på midsommarafton så att den stora familjefesten ska kunna bli av. 2010 var det över 5000 gäster och det var säkert lika många år trots att regnet hängde i luften. Besökarna bjöds på fiskdamm, möjligheten att doppa en munk, sockervadd, popcorn, våfflor, piratskeppsrundturer och mycket mycket mera.

Från scenen bjöds inte bara svensk folkmusik och det musikaliska understödet för dansen kring midsommarstången. Vi fick också höra en hel del bra vokal musik, av till exempel vissångaren Örjan Hjorth.

3 thoughts on “Midsommar med munkarna i Jonsered


    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyeleven_comment' not found or invalid function name in /home/ksese/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1336

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyeleven_comment' not found or invalid function name in /home/ksese/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1336

    Warning: call_user_func() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'twentyeleven_comment' not found or invalid function name in /home/ksese/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1336

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>