Nyinstallation av framtidsrum på Ringhals infocenter

Nyinstallation av framtidsrum på Ringhals infocenter

Uppdraget gick till Space Production för att modernisera sista rummet i Vattenfalls informativa utställning i anslutning till Kärnkraftverket Ringhals.

Tillsammans med PONG och A+A utformades och installerades ett koncept med 6 pekskärmsstationer och en energisimulator. Taket är bakgrundsbelyst och färgväxlas för att skapa en go känsla i rummet.

Nyinstallation av framtidsrum på Ringhals infocenter
Energisimulatorn
På en liggande 42″ LCD skärm syns 6 mixerreglar. En för varje energikälla. Här mixar du din egen energimix. Resultatet syns på väggen på en 55″ LCD skärm. 55″ skärmen är LED bakgrundsbelyst, detta gör att den är extremt tunn knappt 30mm. Bredvid skärmen monterade Space Production en vägg föreställande en silhuett av en stad. Staden lyser i synk med hur mycket energi man producerar i simulatorn, när man producerar över 200% av Sverigies totala engergibehov färgväxlas LED belysningen till skarpt rött. I golvet där man står finns en integrerad skakplatta. Den gör överproduktion till en skakande på gränsen till obehaglig känsla. Inför premiären drog vi ner styrkan till en behagligare nivå. Vi vill inte skrämma besökarna, inte denna gång i alla fall ;-)

Nyinstallation av framtidsrum på Ringhals infocenter
Pekskärmsstationer
Det finns en pekskärmsmodul för varje energislag med fördjupningsinformation som Vattenfall producerar. Det är 22″ multitouch (dualtouch) skärmar. När skärmarna inte används visas en synkroniserad video som spänner över alla skärmar. Det känns som skärmarna hör ihop istället för att vara separata moduler – Detta ger en kraftfull effekt.

All teknik och utrustning ovan är anpassad för utställningsmiljö helt solid state och utan rörliga delar.

Uppdragsgivare & konstruktion:
Space Production
Koncept och innehåll:
A+A COMMUNICATION
Mjukvara:
PONG
Slutkund:
Vattenfall / Ringhals

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>