GoKinema på Gothenburg Film Studios

Gothenburg Film Studios på Lindholmen är ett snabbväxande filmkluster, där nästan 50 företag i filmbranschen huserar. Här spelas inte bara in film i någon av de tre studios som finns på området. Här finns också samlat alla möjliga kompetenser som behövs vid filmskapande.

Gokinema 2012 Open Set

Under filmfestivalen bjuder Gothenburg Film Studios sen några år in filmfolk och filmintresserade till GoKinema – en samlingsplats för de som är intresserade av arbetet bakom kulisserna. På GoKinema finns möjligheten att följa en filminspelning under Open Set, man kan lära sig mer om filmarbete i seminarium och workshops. I en Expo visar företag i branschen upp sina produkter och sin kompetens – dekor, rekvisita, kamerautrustning, specialeffekter mm.

Vi på KSE hade ansvaret för AV-tekniken under GoKinema. Vi stod för ljudteknik, bildteknik och projektorer i seminarielokaler och workshops, skärmar för information, en del av ljussättningen i Expon och projektionsytor i Open Set bland annat. Vi blev också involverade i branschfesten som ordnades på torsdagen efter GoKinema och premiärvisningen av de tre filmerna från Open Set. Fruit Delivery, Bara sex och Fisken och apelsinen är alltså tre kortfilmer (6-10 min) som där samma manus getts olika tolkningar av olika filmteam.

Det var tredje året GoKinema genomfördes. Det är roligt att ha varit med från starten och se hur arrangemanget växer och utvecklas. Om du inte var där i år rekommenderar vi ett besök nästa år.

Uppdragsgivare
Gothenburg Film Studios

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>