Videospelare till ny utställning på Älvrummet

Vattenstad på Älvrummet Amino Expo skulle skapa en ny utställning på Älvrummet (utställningshallen som Älvstranden Utveckling AB och Stadsbyggnadskontoret har bredvid Göteborgsoperan). I utställningen Vattenstad ville de bland annat visa några videofilmer på iPaddar. Filmerna skulle starta när någon rörde skärmen och stoppa och gå tillbaka till början när någon rörde den igen. Helst skulle det inte gå att göra något annat med iPaden.

Efter att ha kollat av utbudet av iPad-appar insåg vi att detta till synes enkla problem inte hade en given lösning. Man kan hitta en kiosk-app, en video-app eller en presentations-app som kan göra allt möjligt spännande. Däremot är det ont om appar som knappt kan göra någonting – förutom att spela en och samma video om och om igen.

Vattenstad på Älvrummet Till slut hittade vi en kiosk-app som låste iPaden till ett webbläsarfönster. I appen kunde man visa ett lokalt innehåll, som gick att föra över till iPaden via iTunes. Vi installerade denna kioskapp och kodade själva med javascript en avskalad HTML5-videospelare som bara kunde spela en enda video.

Utställningen fick så sina driftsäkra videospelare baserade på iPad. För besökaren syns de bara som en inbyggd pekskärm som smidigt startar och stoppar en video.

Uppdragsgivare
Amino Expo

Slutkund
Älvstranden Utveckling AB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>