Ecsite 2013 – KSE hjälper Universeum med tekniken.

Universeum i Göteborg var 2013 värd för den årliga internationella sciencecenter kongressen arrangerad av Excite. KSE hjälper till med de tekniska lösningarna.

Drygt tusen delegater, mestadels från Europa kom till Göteborg för att inspireras och umgås. Temat för i år var ” Dreams, the spirit of innovation ”.

Galamiddag i Eriksbergshallen
Drygt 900 delegater samlades och umgicks. Tillsammans med Rävfen och Universeums personal gjorde vi detta till en minnesvärd kväll. Vi liveproducerade evenet med ljud & ljusshow samt kameraproduktion för storbildsskärmarna.

Ecsite 2013 – KSE hjälper Universeum med tekniken.

På en av väggarna projicerades hajar för att uppnå en illusion av att hela väggen var ett stort akvarium. Vännerna från Universeum kände sig som hemma.

Nocturnen
Vi hjälpte även till på Universeums egna kväll, Nocturnen. Där visades hela stället upp det bjöds på upplevelser och massor av spännande mat. Vi hjälpte till med ljus, ljud, bild samt gjorde även om en korridor till en skräckupplevelse.
Med hjälp av avståndssensorer gjordes en upplevelse utöver det vanliga. Besökaren gick in i en mörk korridor. När första sensorn triggades släcktes hela korridoren ner och ett meddelande spelades upp på en skärm. ”Welcome to the wormhole!” ”Enter at your own risk”. I den följande labyrinten skrämdes vi med överraskningar innehållande hemska ansikten på skärmar, ljud och strobeeffekter samt ett obehagligt vibrationsgolv… Allt spelades in och besökaren kunde fördröjt se hur skrämd denna blev på en stor stående LED skärm.

Som vanligt var det fantastiskt att jobba med Universeums trevliga och engagerade personal!

Uppdragsgivare och slutkund:
Universeum

Hjärntillskott, High performance and life stories

Tekniskt helhetsansvar – Hjärntillskott 1 – 2013

Ännu en gång levererade KSE tekniken till hjärntillskott i kongresshallen på Svenska Mässan i Göteborg.
Hjärntillskott är ett återkommande seminarie som arrangeras av Bestseller.

KSE var tekniskt helhetsansvariga och kompletterade kongresshallens befintliga teknik med egen ljud-, ljus-, och bildteknik. Scenen dominerades av en bredbildslösning som spände över 12 meter i bredd. Det fanns plats för både bild från livekamera, presentationer och Q&A-information. I ett led att utveckla konceptet och få ökad interaktivitet och högre tempo användes ett sms-baserat Q&A-system. Detta gjorde det enkelt för besökarna att skicka frågor och svar till moderator och talare på scen. Ett mycket uppskattat inslag.

Som vanligt var det hög klass på talarna:
– Bruce Dickinson, känd som sångare i Iron Maiden, men även som pilot.
– Ingrid Betancourt, tillfångatagen i sex år av FARC-gerillan.
– Rasmus Ankersen, höll ett intressant föredrag om urvalsprocesser inom sporten.
– Dagens moderator var Jenny Strömstedt.

Uppdragsgivare och Slutkund
Bestseller

DENTSPLY på EAO 2012, KSE levererar och koordinerar deras tekniska lösningar

EAO den 11-13 oktober 2012 i Köpenhamn, Danmark, var varken Astra Tech Dental eller DENTSPLY Friadent närvarande. I stället fick man träffa en sammanslagning av dessa två framgångsrika och innovativa implantatföretag, DENTSPLY Implants – the new powerhouse in implant dentistry.

Good Morning showen

KSE ansvarade för ljud, data & bildteknik i den stora fina Hospitality Suiten. I de båda montrarna i utställningshallen ansvarade vi för en synkroniserad videolösning. Oj, vad bra det blev! 🙂

Vår vana trogen hade vi hand om den tekniska koordinationen under Good Morning showen, där välrenommerade talarna Jan Lindhe, Clark Stanford samt Ingeborg De Kok föreläste. Michael Norton var moderator i ämnet ASTRA TECH Implant System™. Succé som vanligt!

Vi ansvarade även för kundens iPads. Vi hade stor hjälp av vår nya multiladdare. Med den kan man ladda och uppdatera 20 stycken iPads samtidigt. Kolla in bilden.

Uppdragsgivare:
Space Production

Slutkund:
DENTSPLY Implants

EM-fotboll på Gamla Ullevi

Fotbolls-EM 2012 på Gamla Ullevi? Nä, inte riktigt, men den som hellre ville se Sveriges matcher på en läktare tillsammans med andra fotbollsentuiaster än hemma i TV-soffan kunde göra det. Arena Sweden ordnade fotbollskvällar för de som ville se Sveriges matcher på Gamla Ullevi. Premiärmatchen mot Ukraina samlade över 7 000 betalande gäster. Mediatec stod för Europas största LED-skärm på ena långsidan. Vi hjälpte till med ljudet.

Göteborgsposten gav oss beröm  efter att ha tittat på genrepet då inledningsmatchen mellan Polen och Grekland visades för en testpublik:

… att sitta på läktaren och se på en 255 kvadratmeter stor tv. Ljudet var utmärkt och publiken i Warzawa värmde oss fåtal som delade deras upplevelse många mil från den polska huvudstaden. Skärmen flankerades av två jättelika svenska flaggor och trots att den var uppställd med en hel fotbollsplans bredd från publiken var den stor nog att förmedla en sorts närhet till det som hände.

Uppdragsgivare
Mediatec

Slutkund
Arena Sweden