Ecsite 2013 – KSE hjälper Universeum med tekniken.

Universeum i Göteborg var 2013 värd för den årliga internationella sciencecenter kongressen arrangerad av Excite. KSE hjälper till med de tekniska lösningarna.

Drygt tusen delegater, mestadels från Europa kom till Göteborg för att inspireras och umgås. Temat för i år var ” Dreams, the spirit of innovation ”.

Galamiddag i Eriksbergshallen
Drygt 900 delegater samlades och umgicks. Tillsammans med Rävfen och Universeums personal gjorde vi detta till en minnesvärd kväll. Vi liveproducerade evenet med ljud & ljusshow samt kameraproduktion för storbildsskärmarna.

Ecsite 2013 – KSE hjälper Universeum med tekniken.

På en av väggarna projicerades hajar för att uppnå en illusion av att hela väggen var ett stort akvarium. Vännerna från Universeum kände sig som hemma.

Nocturnen
Vi hjälpte även till på Universeums egna kväll, Nocturnen. Där visades hela stället upp det bjöds på upplevelser och massor av spännande mat. Vi hjälpte till med ljus, ljud, bild samt gjorde även om en korridor till en skräckupplevelse.
Med hjälp av avståndssensorer gjordes en upplevelse utöver det vanliga. Besökaren gick in i en mörk korridor. När första sensorn triggades släcktes hela korridoren ner och ett meddelande spelades upp på en skärm. ”Welcome to the wormhole!” ”Enter at your own risk”. I den följande labyrinten skrämdes vi med överraskningar innehållande hemska ansikten på skärmar, ljud och strobeeffekter samt ett obehagligt vibrationsgolv… Allt spelades in och besökaren kunde fördröjt se hur skrämd denna blev på en stor stående LED skärm.

Som vanligt var det fantastiskt att jobba med Universeums trevliga och engagerade personal!

Uppdragsgivare och slutkund:
Universeum

Hjärntillskott, High performance and life stories

Tekniskt helhetsansvar – Hjärntillskott 1 – 2013

Ännu en gång levererade KSE tekniken till hjärntillskott i kongresshallen på Svenska Mässan i Göteborg.
Hjärntillskott är ett återkommande seminarie som arrangeras av Bestseller.

KSE var tekniskt helhetsansvariga och kompletterade kongresshallens befintliga teknik med egen ljud-, ljus-, och bildteknik. Scenen dominerades av en bredbildslösning som spände över 12 meter i bredd. Det fanns plats för både bild från livekamera, presentationer och Q&A-information. I ett led att utveckla konceptet och få ökad interaktivitet och högre tempo användes ett sms-baserat Q&A-system. Detta gjorde det enkelt för besökarna att skicka frågor och svar till moderator och talare på scen. Ett mycket uppskattat inslag.

Som vanligt var det hög klass på talarna:
– Bruce Dickinson, känd som sångare i Iron Maiden, men även som pilot.
– Ingrid Betancourt, tillfångatagen i sex år av FARC-gerillan.
– Rasmus Ankersen, höll ett intressant föredrag om urvalsprocesser inom sporten.
– Dagens moderator var Jenny Strömstedt.

Uppdragsgivare och Slutkund
Bestseller

Universeum – Undergången, ljud och ljusinstallation

Universeum hittade en ny otippad plats att ha en utställning med nattlevande djur – i en utgrävd del under akvariet. Tillsammans med Universeum har vi skapat en ljus och ljudmiljö.

Universeum - Undergången

Vi skapar fyra olika ljudmiljöer med hjälp 16 kanaler ljud som spelas upp från SolidState ljudspelare. Enkelt energismart och driftssäkert.

Vi belyser utställningen med LED armaturer. Anmärkningsvärt är att vi fick dimma ner ljuseffekten till 30-45% av LED lampans ljusstyrka för att nå önskat resultat. Det blev spännande, dramatiskt och effektfullt.
Dessutom blev det extremt energieffektivt.

Uppdragsgivare och slutkund:
Universeum

DENTSPLY på EAO 2012, KSE levererar och koordinerar deras tekniska lösningar

EAO den 11-13 oktober 2012 i Köpenhamn, Danmark, var varken Astra Tech Dental eller DENTSPLY Friadent närvarande. I stället fick man träffa en sammanslagning av dessa två framgångsrika och innovativa implantatföretag, DENTSPLY Implants – the new powerhouse in implant dentistry.

Good Morning showen

KSE ansvarade för ljud, data & bildteknik i den stora fina Hospitality Suiten. I de båda montrarna i utställningshallen ansvarade vi för en synkroniserad videolösning. Oj, vad bra det blev! 🙂

Vår vana trogen hade vi hand om den tekniska koordinationen under Good Morning showen, där välrenommerade talarna Jan Lindhe, Clark Stanford samt Ingeborg De Kok föreläste. Michael Norton var moderator i ämnet ASTRA TECH Implant System™. Succé som vanligt!

Vi ansvarade även för kundens iPads. Vi hade stor hjälp av vår nya multiladdare. Med den kan man ladda och uppdatera 20 stycken iPads samtidigt. Kolla in bilden.

Uppdragsgivare:
Space Production

Slutkund:
DENTSPLY Implants