Joystick / båtsimulator för Yamaha

Vi har tillsammans med Space Production och C-pac konstruerat en båtsimmulator för att visa deras joystickbaserade styrsystem för utombordare. Simulatorerna skall användas på mässor över hela världen.

Joystick / båtsimulator för Yamaha

Som vanligt har vi lagt fokus på användarvänlighet och driftsäkerhet. Allt är solidstate och utan rörliga delar.

Uppdragsgivare:
Space Production

Slutkund:
Yamaha

DENTSPLY på EAO 2012, KSE levererar och koordinerar deras tekniska lösningar

EAO den 11-13 oktober 2012 i Köpenhamn, Danmark, var varken Astra Tech Dental eller DENTSPLY Friadent närvarande. I stället fick man träffa en sammanslagning av dessa två framgångsrika och innovativa implantatföretag, DENTSPLY Implants – the new powerhouse in implant dentistry.

Good Morning showen

KSE ansvarade för ljud, data & bildteknik i den stora fina Hospitality Suiten. I de båda montrarna i utställningshallen ansvarade vi för en synkroniserad videolösning. Oj, vad bra det blev! 🙂

Vår vana trogen hade vi hand om den tekniska koordinationen under Good Morning showen, där välrenommerade talarna Jan Lindhe, Clark Stanford samt Ingeborg De Kok föreläste. Michael Norton var moderator i ämnet ASTRA TECH Implant System™. Succé som vanligt!

Vi ansvarade även för kundens iPads. Vi hade stor hjälp av vår nya multiladdare. Med den kan man ladda och uppdatera 20 stycken iPads samtidigt. Kolla in bilden.

Uppdragsgivare:
Space Production

Slutkund:
DENTSPLY Implants

Service av Bosch Rexroth pekskärmsmudul på Minexpo i Las Vegas

Vi åkte till soliga Las Vegas och hjälpte Bosch Rexroth, Fd. Hägglunds med en av deras multitouch moduler.

Med reservdelar och verktyg i bagaget samt en identisk skärm beställd och levererad någon vecka innan var det inga större problem att få igång modulen.

Bosch Rexroth pekskärmsmudul på Minexpo i Las Vegas

Dessutom hjälpte vi Huston media att uppgradera mjukvaran i Bosch alla iPads och ovan nämnda mutitouchmodul.
Vi hade med oss allt på USB minne så vi behövde bara göra de sista ändringarna online. Det tog tid och var ganska struligt. Ingen vidare bandbredd varken på hotellet eller på mässan. Vi är lite bortskämda i Sverige, USA verkar ligga många år efter oss vad det gäller IT infrastruktur…

Se även detta inlägg för mer information om podiet.

Mjukvara:

Houston Media

Uppdragsgivare och slutkund:
Bosch Rexroth (fd. Hägglunds)

Astra Tech världskongress – utställning

När de 3 000 delegaterna på Astra Techs världskongress lämnade någon av alla de föreläsningar som anordnades på Svenska Mässan så kunde de möta Astra Techs personal och mingla i en utställningsmiljö som byggts upp inne i en av mässhallarna. Utställningen designades och byggdes av Space Production.

Vi anlitades av Space för att göra göra produktionen av ljus, ljud och bild i utställningen. Det innebar att vi var med i planeringen av utställningen för att säkerställa den teknik som Space design var beroende av – ljussättning, skärmytor och projektioner samt ljud. Vi samordnade också de tekniska aspekterna av bildproduktionen. I detta ingick ansvaret för installation och användning av en stor LED-skärm som levererades av Mediatec.

Vi var också tekniker på plats under hela arrangemanget för att säkerställa avveckling av bildmaterial, sköta ljus & ljud, och vara allmän support för Astras utställningspersonal och säljare. Våra många års medverkan vid mässor och utställningar gör att våra ansikten är kända och kan ge en trygghet för våra goda vänner på Astra Tech!

Uppdragsgivare
Space Production

Slutkund
Astra Tech Dental

Astra Tech ordnar världskongress i Göteborg

I början på maj samlade Astra Tech 3 000 delegater från hela världen till sin tredje världskongress i Göteborg. Ett av världens snabbast växande företag inom tandimplantat bestämde sig för att ordna årets stora möte på hemmaplan. Astra Tech har sitt huvudkontor samt stora delar av sin forskning och tillverkning i Göteborg.

Detta var Astra Tech Dentals tredje globala vetenskapliga kongress. De två tidigare har arrangerats i New York City samt i Washington, DC. Kongressen består av ett fulltecknat tredagarsprogram. Mer än 100 föreläsare från hela världen presenterade den senaste forskningen inom tandimplantat.

Vi på KSE var inblandade i olika sammankomster under veckan. På tisdag kväll den 8 maj hjälpte vi Occasion med ljud och ljus för en mindre sammankomst ute på Astra Techs huvudkontor. Onsdag kväll anordnades en galamiddag på Börshuset där vi hjälpte till med scenbygge, ljud och ljus (också för Occasion).

Kongressens inledningsdag torsdag den 10 maj ordnades en välkomstmottagning. Astra Tech bjöd alla delegater på en upplevelse i och kring Götborgsoperan. Denna kväll ansvarade STARK för. Bilder och mer information i ett eget inlägg.

På Svenska Mässan ordnades 100-tals möten under tre dagar torsdag till lördag. Vi hjälpte Space Production med tekniken för den utställning som Astra Tech ordnade utanför möteslokalerna. Bilder och mer information i ett eget inlägg.

Astra Tech Världskongress - Mässan

Uppdragsgivare
Occasion
STARK
Space Production

Slutkund
Astra Tech Dental