Ny VD på KSE

Vi på KSE vill berätta att vi har fått en ny VD.

tomas-vd I början av mars tillträdde Tomas Olsson. Han har ett 35-årigt förflutet i nöjesvärlden. Under 17 av dessa gjorde han över 200 teveprogram på SVT. Antalet konserter och företagsjobb han hunnit med som trummis i olika konstellationer är oräkneliga. Tomas kom till KSE 2010 efter 5 år som projektledare på Starlight. Nu tar han över taktpinnen här på KSE.

– Jag gör allting med hjärtat och jag måste brinna för det jag gör, säger Tomas

Tomas leder under devisen: En för alla, alla för en! Han vill fortsätta arbetet med att utveckla KSE tillsammans med delägare och personal.

– KSE Gruppen har ett starkt varumärke, bra kärnvärden och en fantastisk personal som är påhittiga, passionerade, pålitliga och personliga,  Det kommer vi att bygga vidare på. Jag ser fram emot att fylla 35 år i nöjes & mötesindustrins tjänst tillsammans med KSE som också fyller 35 i år.

Tack för i år

Så börjar 2011 gå mot sitt slut. Vi firade det för andra året i rad med en julgrill/jullunch utan vare sig grillande eller julmat. Istället bjöds grekisk buffet. Vi är tacksamma och glada att vi har så många fina vänner och att många av er kom och minglade hos oss i torsdags. Tack för i år!

Julgrill 2011 gästerna

När vi hade flera av våra kunder och samarbetspartners samlade passade vi på att berätta lite om årets som gått och framtiden. Vi presenterade våra tre nyanställda för i år – Nina på lagret, Elin på ekonomi och Otto på vår bildavdelning. 2012 fyller vi 35 år och det tänker vi fira på lite olika sätt tillsammans med er.

Julgrill 2011 maten

I år bestämde vi oss för att använda julklappsbudgeten till något mer behjärtansvärt. Istället för att lägga pengar på porto för julkort, chokladaskar eller liknande, ger vi pengarna till välgörenhet.

Vi vände oss till våra vänner Gråbröderna i Jonsered. Munkarna i Franciskanerklostret (som KSE har en lång gemensam historia med) tillverkar varje år klostermarmelad. Vi ville ge bort marmeladen till besökarna på vår jullunch. Bröderna ville inte ha betalt utan såg hellre att vi tillsammans stödde något behjärtansvärt ändamål.

Gråbröderna

Sagt och gjort vi satsade vår julklappsbudget och tillsammans bestämde vi oss för att stödja Musikhjälpens arbete med att samla in pengar till flickors skolgång.

Nästan hundra miljoner barn får inte gå i skola och de flesta av dem är flickor. Om fler flickor får möjlighet att gå i skola ger det en rad positiva effekter: Att investera i flickors utbildning är att skapa bättre livsvillkor – för alla.

Vi har ett fåtal burkar marmelad kvar. Vill du ha en julklapp av KSE och gråbröderna skriv en julhälsning nedan så kanske det finns en burk till dig.

Faktum 10 år

KSE skötte ljudet och ljuset på Gustaf Adolfs torg idag när Faktum firade sitt 10-årsjubileum.

I tio år har alltså hemlösa haft möjligheten till ett arbete som Faktumförsäljare. Det är glädjande att möjligheten finns och sorgligt att den fortfarande ska behövas. Vi på KSE har stöttat Faktums arbete på olika sätt genom åren. Firandet av 10-årsjubileumet är det senaste exemplet.

På Gustaf Adolfs torg idag var vi knappast ensam om att ge vårt stöd till Faktum och till Göteborgs hemlösa. Det vimlade av kändisar som för en dag fått ett nytt jobb som Faktumförsäljare. Ebbot, Maria Brandin, Håkan Mild, Janne Josephsson, Leif Pagrotsky … Om ni vill höra vad de tyckte om nya jobbet kan ni kolla på webbcasten från jubiléet.

Intill distributionen av tidningar till Faktumförsäljarna uppträdde Räfven i ett cirkustält. (Vill du se mer av dem så spelar de på Trädgår’n torsdag den 29 september.)

Uppdragsgivare
Faktum

Varför inte vara bra – Brewhouse 14 sept

Den 14 september samlades drygt 100 marknadsförare på Brewhouse för ett seminarium om att framträda. Arrangemanget var ett samarbete mellan oss på KSE och Informationdesign, Brewhouse samt Marknadscheferna Göteborg/Väst.

Jakob Rubenson från Informationdesign och Göran Widham från KSE talade om vikten att ta till vara den investering som ett möte är. När man samlat ett antal människor i ett gemensamt nu gäller det att ta vara på den möjligheten på bästa sätt. De delade med sig av kunskaper och erfarenheter från att ha hjälpt till att anordna hundratals möten för små och stora företag och organisationer. De talade om framförande –  att vara sitt bästa jag på scen, om produktion – att det man vill ha sagt syns, hörs och visas och om innehållsarbete – att sätta kommunikativa mål.

Göteborgs improvisationsteater var där och underhöll gästerna med mer improviserade talarsituationer.

Seminariet filmades av SAPP. Om du missade det och skulle vilja se vad vi sa kommer inom kort videon publiceras här och på andra ställen.

Inspark på Trädgårn

De nya studenterna på Göteborgs Universitet och Chalmers välkomnades till stan på Trädgårn den 15 september.

2500 studenter var inbjudna av Göteborg & Co för att låta sig inspireras och nätverka tillsammans. Göteborg visade upp sig från sin bästa sida och det bjuds bl.a The Pusher och Timo Räisänen på utescenen.

Student kickoff 2011

Vi levererade ljud och ljusanläggning, tekniker och ljussättning av parkens träd och statyer samt miljöljus i tältet.

Välkomna till Göteborg säger vi till alla nya studenter.

Uppdragsgivare
Göteborg & Co